ΑΡΓΙΝΙΝΗ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΜΙΝΟΞΥ

ΑΡΓΙΝΙΝΗ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΜΙΝΟΞΥ

ΑΡΓΙΝΙΝΗ,  ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΜΙΝΟΞΥ

Βρείτε εδώ το προϊόν.

Αναλόγως της κατάστασης υγείας του ζώου, η κατανάλωση αργινίνης θεωρείται ως απαραίτητη είτε ως ζωτικής σημασίας. Η σύνθεσή της πραγματοποιείται στον ανθρώπινο οργανισμό εντός του άξονα νεφρού- εντέρου με προλίνη, γλουταμίνη και γλουταμινικό οξύ. Αντίστοιχες διεργασίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά θηλαστικά συμπεριλαμβανομένων των χοίρων και των αιγοπροβάτων (Wu at al, 2009). Επιπλέον, θεωρείται ζωτικής σημασίας αμινοξύ στα πουλερικά και ιδιαίτερα στους νεοσσούς, καθώς δεν είναι σε θέση να το παράγουν φυσιολογικά μιας και στερούνται όλων των ενζύμων που προαναφέρθηκαν. Πολλές από τις ιδιότητες της L-Αργινίνης εκτός από μπλοκ πρωτεϊνών, σύμφωνα με μελέτες, είναι η βελτίωση της αναπαραγωγικής ικανότητας, η μείωση του οξειδωτικού στρες, η μείωση του λίπους, και η βελτίωση του ανοσοποιητικού. Επίσης λειτουργεί ως πρόδρομος για τη βιοσύνθεση πολλών κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, κρεατίνης, νιτρικού οξέος, ορνιθίνης, γλουταμικού οξέος, πολυαμινών, προλίνης, γλουταμίνης και διαφόρων ορμονών (Khajali and Wideman, 2010).

 

Κύρια πλεονεκτήματα

(100% βιοδιαθεσιμότητα)

Βρείτε εδώ το προϊόν.

*Προϊόν ζύμωσης

Η CJ L-Αργινίνη παράγεται με καινοτόμο διεργασία μικροβιακής ζύμωσης (Corynebacterium glutamicum) , κάνοντας χρήση ακατέργαστης ζάχαρης προκειμένου να παραχθεί συνεπώς με αειφορία και αποδοτικότητα στη διατροφή του ζώου.

*Προωθεί τη σύνθεση νιτρικών οξειδίων (ΝΟ),

βελτιώνοντας ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του αίματος και την ανάπτυξη των οστών.

 

*Καταστέλλει τη σύνθεση λιπαρών οξέων (FAS/ Fatty Acid Synthase),

μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το γαστρικο / κοιλιακό λίπος του ζώου

 

*Προκαλεί την αύξηση των ορμονών και παράγοντες ινσουλίνης (IGF-1)

 

*Διεγείρει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό

 

*Ενισχύει τα ένζυμα με αντιοξειδωτική δράση,

συμβάλλοντας στη μείωση του οξειδωτικού στρες.

Λειτουργίες ανά είδος ζώου

Πουλερικά

Παχυνόμενα (πάνω στην ανάπτυξη)

  • Κατεστέλλει τη σύνθεση υπατικών λιπαρών οξέων (FAS)
  • Ενισχύει τα ένζυμα CPT1 και 3DHADH, τα οποία σχετίζονται με το μεταβολισμό λίπους σε ενέργεια
  • < Γαστρικό λίπος, > απόδοση σφαγείου (carcass yield), > απόδοση κρέατος στήθους

Κοτούλες (για αναπαραγωγή)

  • Αυξάνει η δυνατότητα αντιοξειδωτικών και μειώνεται το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από θερμικό/ ψυχρό στρες
  • Το NO προκαλεί αγγειοδιαστολή και καλύτερη ροή του αίματος βελτιώνοντας τα όργανα αναπαραγωγής
  • < Στρες, <Ποσοστό θνησιμότητας, > Παραγωγή Αυγών

 

Χοιρινά

Εγκυμονούντα χοιρινά

  • Η αργινίνη είναι το πλέον κοινό υπόστρωμα για την ανάπτυξη του ΝΟ και τη σύνθεση πολυαμίνης, ρυθμιστές κλειδιά της εμβρυογένεσης, ανάπτυξης πλακούντα και εμβρύου.
  • Βελτιώνει τον αριθμό ζώντων χοιρινών και το αποτέλεσμα γέννας

Νεαρά χοιρινά

  • Επιφέρει την αύξηση των ορμονών
  • Η σύνθεση κρεατίνης και πολυαμίνης ενισχύουν την αναπαραγωγή κυττάρων
  • Αυξάνεται η απόδοση ανάπτυξης του ζώου

 

Ψάρια

Σολομός

  • Προωθείται ο μεταβολισμός λιπιδίων , με αποτέλεσμα τη μείωση λιπώδους μάζας
  • Μειώνεται η αναλογία λίπους του σολομού εκτροφής
  • Η πολυαμίνη ενισχύει την ανάπτυξη εμβρύων
  • Βελτιώνεται η απόδοση αναπαραγωγής

Βρείτε εδώ το προϊόν. 

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.