Πτωτικά η παραγωγή σιτηρών παγκοσμίως λέει το Διεθνές Συμβούλιο

Πτωτικά η παραγωγή σιτηρών παγκοσμίως λέει το Διεθνές Συμβούλιο

 

Μικρότερη υπολογίζει την τελική παγκόσμια παραγωγή σιτηρών για το 2018-19 το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών, εκτιμώντας ότι θα φτάσει τους 2.138 εκατ. τόνους, αντί των 2.141 εκατ. τόνων του προηγούμενου έτους.

Η μηνιαία έκθεση για την αγορά σιτηρών του IGC, που δημοσιεύθηκε στις 30 Μαΐου, αναφέρει ότι η μεγαλύτερη συγκομιδή καλαμποκιού το 2018-19 σχεδόν αντιστάθμισε τις χαμηλότερες επιδόσεις άλλων σιτηρών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της παραγωγής σιταριού κατά 29 εκατομμύρια τόνους.

Παράλληλα, το Συμβούλιο εκτιμά ότι με την αύξηση της κατανάλωσης να προβλέπεται να ξεπεράσει την αύξηση της προσφοράς, προβλέπεται συρρίκνωση των αποθεμάτων για τρίτη συνεχή χρονιά παγκοσμίως, σε χαμηλά τεσσάρων ετών και συγκεκριμένα κατά 602 εκατομμύρια τόνους.

“Η υποχώρηση οφείλεται εξ ολοκλήρου στη συρρίκνωση των αποθεμάτων καλαμποκιού, στα τελευταία έξι χρόνια”, δήλωσε το IGC.

“Αντίθετα, μετά την πτώση της προηγούμενης περιόδου, τα αποθέματα σιταριού θα μπορούσαν να ανακάμψουν σε ένα ρεκόρ στα τέλη του 2019-20”, σημείωσε καταλήγοντας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.