Το ελεγμένο καλαμπόκι των ΗΠΑ προς εξαγωγή δείχνει μείωση ζήτησης

Δημοσιεύτηκε 22/07/2020

 

Το καλαμπόκι των Ηνωμένων Πολιτειών που προορίζεται για εξαγωγή, πριν από αυτή τη διαδικασία ελέγχεται και αξιολογείται. Έτσι, ανάλογα με τη χρονική περίοδο που βρισκόμαστε μπορεί κανείς να εξαγάγει συμπεράσματα για το ύψος των τελικών εξαγωγών του προϊόντος αυτού.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας (USDA) το καλαμπόκι από τις ΗΠΑ που ελέγχθηκε και προορίζεται για εξαγωγή έχει μειωθεί αυτή την περίοδο κατά 73%, σε σχέση με μια εβδομάδα πριν.

Ταυτόχρονα, από την περίοδο εμπορίας 2018-19 που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου, το Αμερικανικό καλαμπόκι που επιθεωρήθηκε για εξαγωγή μέχρι τις 29 Αυγούστου ανήλθε σε 47,170 εκατομμύρια τόνους, 18% χαμηλότερο από την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης περιόδου εμπορίας και το 88% της πρόβλεψης του USDA ύψους 53,343 εκατομμυρίων τόνων 2018-19.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το USDA μείωσε τις προβλέψεις για εξαγωγές από 55.883 εκατ. τόνους στις 11 Ιουλίου.

Το Αμερικανικό καλαμπόκι που επιθεωρήθηκε για αναχώρηση από την ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ ανήλθε σε 197.970 μετρικούς τόνους. Από αυτό το σύνολο, 153.484 ήταν κίτρινο καλαμπόκι και 44.486 μετρικοί τόνοι ήταν λευκό καλαμπόκι. Οι κορυφαίοι προορισμοί ήταν η Ιαπωνία, με 48.937 τόνους κίτρινου καλαμποκιού. Μεξικό, με 23.048 μετρικούς τόνους κίτρινου καλαμποκιού και 31.500 λευκού καλαμποκιού και την Κόστα Ρίκα, με 18.267 μετρικούς τόνους κίτρινου καλαμποκιού και 2.236 μετρικούς τόνους λευκού καλαμποκιού.

Οι επιθεωρήσεις (έλεγχοι) του καλαμποκιού που έφευγε από την εσωτερική περιοχή ανήλθαν σε 157.441 τόνους μόνο κίτρινου καλαμποκιού. Οι κορυφαίοι προορισμοί ήταν το Μεξικό, με 146.450 μετρικούς τόνους και Ταϊβάν με 8.591 μετρικούς τόνους.

Το Aμερικανικό καλαμπόκι που επιθεωρήθηκε για εξαγωγές είναι το καλαμπόκι που έχει πωληθεί και επιθεωρηθεί κατά τη φόρτωση σε τόπους εξαγωγής για αποστολή στο εξωτερικό. Οι έμποροι θεωρούν ότι ο ρυθμός που απαιτείται για την κάλυψη της προβολής USDA αποτελεί δείκτη της ζήτησης.

Scroll to Top