Μικροδάνεια με χαμηλό επιτόκιο στους αγρότες

Μικροδάνεια με χαμηλό επιτόκιο στους αγρότες

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των αγροτών από τα μπλόκα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, επαναλαμβάνει ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με ανέξοδους λαϊκισμούς, ούτε με συνθήματα.

Μιλώντας στην εφημερίδα “’Εθνος” αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ανοιχτές κεραίες, ακούει τους αγρότες και ήδη έχει λάβει πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους παραγωγής , ενώ προαναγγέλλει ” και άλλα μέτρα, που αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε ακόμα να ανακοινώσουμε”.

 

Σύμφωνα με τον κ. Αραχωβίτη, το 2018 χορηγήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 62 εκατ. ευρώ ενισχύσεις de minims προσθέτοντας πως “θα συνεχίσουμε , όσο τα περιθώρια το επιτρέπουν να στηρίζουμε καλλιέργειες και εκτροφές που πραγματικά επλήγησαν από ακραία φαινόμενα του καιρού και της αγοράς”.

 

Όσον αφορά την αναγκαία τόνωση της οικονομικής ρευστότητας στον αγροτικό τομέα μιλά για το “το πρωτοποριακό εργαλείο για μικροπιστώσεις, με χαμηλό επιτόκιο που επεξεργαζόμαστε αυτή την περίοδο, ώστε να είναι διαθέσιμο τους επόμενους μήνες “.

 

Υποστηρίζει επίσης πως η αναβίωση των συνεταιρισμών μπορεί να δώσει σαφή πλεονεκτήματα στους μικρούς παραγωγούς έναντι των μεγάλων εκμεταλλεύσεων. Και επισημαίνει ότι λόγω των θετικών επιπέδων απορρόφησης και πληρωμών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και τους επιπλέον κοινοτικούς πόρους ύψους 253 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό επιδότησης που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.