Σημαντική μείωση της παραγωγής εσπεριδοειδών στο Αγρίνιο

Σημαντική μείωση της παραγωγής εσπεριδοειδών στο Αγρίνιο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη αναφορικά με τη μείωση παραγωγής εσπεριδοειδών και την καταμέτρηση της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ στην Αιτωλοακαρνανία κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

 

Στην ερώτηση ο βουλευτής αναφέρει τα ακόλουθα: Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2018, έχει σημειωθεί σημαντική πτώση παραγωγής εσπεριδοειδών (μανταρίνια και πορτοκάλια) σε σχέση με προηγούμενα έτη.

 

Σε ορισμένες δε περιοχές, όπως στο Δ.Δ. Καλυβίων του Αγρινίου, η ζημιά ανέρχεται ακόμη και στο σαράντα τοις εκατό (40%) της συνολικής παραγωγής. Από την πλευρά των παραγωγών – αγροτών της περιοχής, έχουν γίνει επανειλημμένως αιτήματα καταμέτρησης του ύψους της ζημιάς στον αρμόδιο Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.ΓΑ.), πλην όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σχετική ενέργεια μέχρι σήμερα.

 

Κατόπιν τούτου, ο Υπουργός ερωτάται:

 

Σε ποιες ενέργειες κι εντός ποιου χρονικού διαστήματος προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής;

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.