Συμμετοχή της εταιρείας ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΑΒΕΕ στην επιστημονική – ενημερωτική Ημερίδα για την Ευφυή Γεωργία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημοσιεύτηκε 26/05/2022

Στην Ευφυή Γεωργία και την Κυκλική Βιοοικονομία ήταν αφιερωμένη η επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε την Τρίτη 24 Μαΐου το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οποία συμμετείχε η κα Δέσποινα Δημητριάδη, Χημικός Μηχανικός & Υπεύθυνη του Εργοστασίου ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΑΒΕΕ, στο Ύπατο Βοιωτίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών, φορέων, συλλόγων και φοιτητών γεωπονικής.

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου «ευφυής γεωργία και κυκλική βιοοικονομία – SmartBIC» είναι ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Σπυρίδων Κίντζιος. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης ερευνητικής υποδομής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, στόχος είναι η βελτίωση των αποδόσεων με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στην εποχή της διατροφικής ασφάλειας, το SmartBIC αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ επιστήμονα και αγρότη, προσφέροντας στον παραγωγό ρεαλιστικές και καινοτόμες λύσεις, που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες των αγροτών, προσφέροντας παράλληλα μια εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Μέσω του έργου θα δημιουργηθεί Agro Living Lab (ενεργό εργαστήριο) στη Θήβα, αποτελώντας κόμβο ενός ευρύτερου συστήματος καινοτομίας, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή αφομοίωση των τεχνολογιών Έξυπνης Γεωργίας και  Κυκλικής Βιοοικονομίας στην πράξη από τους αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Η ερευνητική υποδομή SmartBIC στη Στερεά Ελλάδα και τη Θήβα εστιάζει στις νέες τεχνολογίες και συστήματα «έξυπνης» γεωργίας, τα οποία υπόσχονται να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Έτσι ο αγροδιατροφικός τομέας θα καταφέρει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματά του και τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα θα κατακτήσουν τα πέρατα της Γης», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, προσθέτοντας ότι ο Δήμος και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα συνεργασθούν στενά για την προώθηση και στήριξη του συγκεκριμένου έργου.

Μεταξύ άλλων, την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Βοιωτίας κ. Γιώτα Πούλου και κ. Γιώργος Μουλκιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Kωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο αντιδήμαρχος Υγείας Δήμου Θηβαίων, κ. Αναστάσιος Καμούτσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Χαρέμης και κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Scroll to Top